Az Országgyűlés a tudomány társadalomban betöltött szerepét kiemelkedően fontosnak, a tudomány művelése és fejlesztése érdekében végzett tevékenységet elismerésre és kiemelkedő támogatásra méltónak tartja. Ezért alkotta meg az Országgyűlés a Magyar Tudomány Ünnepéről szóló törvényt, mely szerint: „ ... Az országgyűlés november 3-át – azt a napot, amelyen 1825-ben Széchenyi István birtokainak 1 évi jövedelmét Magyar Tudós Társaság alapításának céljára felajánlotta, ... – a Magyar Tudomány Ünnepévé nyilvánítja...” A MTESZ Bács-Kiskun Megyei Szervezete és Kecskemét Város Önkormányzata kezdeményezésére 2004 óta minden évben megemlékezünk a Magyar Tudomány Ünnepéről a társrendezőkkel közösen.
Program: Szabó Gyula Győző  a Madách Színház művészének bevezető műsora. Gaál József Kecskemét Megyei Jogú Város alpolgármesterének és Rideg László a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnökének köszöntői. Kitüntetések és oklevelek átadása a TIT Országos Szövetsége megalakulásának 25. évfordulója alkalmából - prof. Dr. Falus András a TIT országos alelnöke. Üléselnök: Dr. Kraszkó Károly a TIT megyei elnöke HARDVER ÉS SZOFTVER A BIOLÓGIÁBAN, SORS VAGY VALÓSZÍNŰSÉG prof. Dr. Falus András akadémikus, immunológus, a SOTE egyetemi tanára, a Magyar Tehetség Nagykövete, TIT alelnöke TUDOMÁNYOS KOMMUNIKÁCIÓ AZ INFORMÁCIÓ KORÁBAN - prof. Dr. Szécsi Gábor - Pécsi Tudományegyetem Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Kar, tanszékvezető egyetemi tanár, igazgató, a Bács-Kiskun Megyei TIT elnökségi tagja
A Bács-Kiskun Megyei Tudományos Ismeretterjesztő Társulat és a Bács-Kiskun Megyei Műszaki és Természettudományi Egyesület tisztelettel meghívja a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából tartandó rendezvényre, mely 2015. november 19-én 15 órakor kezdődik, a Tudomány és Technika Háza, (Kecskemét, Rákóczi út 2.) I. emeleti Tanácsermében.
A tudomány evolúciója: valós és virtuális világok “174 éve a Társulatban, 25 éve szövetségben”