Földszint Öveges József terem “Élet” című kiállítás Hódi Dávid képzőművész festményeiből. A kortárs művész festményei első ránézésre meghökkentőek, ugyanis mindegyiknek a középpontjában egy vagy több realisztikus emberi koponya látható. A merész témaválasztás mögött azonban jól átgondolt koncepció rejlik.
Tudomány és Művészetek Háza (Kecskemét, Rákóczi út. 2.) Bács-Kiskun Vármegyei TIT 2024. június 22. (szombat) 18-22 óráig
I. emelet digitális planetárium Csillagászati témájú program kerül bemutatásra a Tudomány és Művészetek Háza digitális planetáriumában, mely nemcsak a csillagos égbolt látványos bemutatására alkalmas, hanem 3D-s vetítésekre is. Előadó Balogh Gábor csillagászati szakelőadó.
II. emelet: Michelangelo Galéria Egykor olyan kiállítás nyílt a Tudomány és Technika Házában, amilyen a hazai kiállítások között az elmúlt 50 év alatt nem volt. Utoljára 1926-ban a Szépművészeti Múzeum mutatott be a közönségnek több mint 200 másolatot „Közép és reneszánszkori gipszgyűjtemény" címmel. A Michelangelo Galéria számára 15 szobor másolat érkezett a Tudomány és Művészetek Házába.
A földszint valamennyi termében 13.45-től A rendezvény második alkalommal ad helyet a Magyar Képzőművészeti Egyetem és a Rippl-Rónai Művészeti Intézet látványtervező szakos hallgatói közös kiállításának. A kiállításon a bábtervezői stilizációs feladatok mellett, hangulatfestéseket, sziluett és karakterképzéshez készült rajzokat, tárgybábokat, konkrét darabok bábterveit, a bábok köré gondolt díszlet-, jelmezkoncep - ciókat és terveket, valamint kivitelezett bábokat láthat a nagyközönség. A Rippl-Rónai Művészeti Intézet és így az ott zajló Látványtervező képzés is idén ünnepli fennállásának huszadik évfordulóját. A látványtervezés BA alapképzés célja olyan látványtervező szakemberek képzése, akik hazai és nemzet - közi performatív műhelyekben, mozgóképes (filmes, illetve televíziós) produkciókban, művészeti rendez - vények és kiállítások létrehozásában átfogó művészetszemlélettel és szakmatörténeti ismeretekkel, a korszerű technológiák területén szerzett jártassággal oldják meg a rájuk bízott tervezői feladatokat